Teljesítménymenedzsment

A momentin teljesítményt szolgáltat. Tevékenységünket nem munkaórában, hanem leltározott darabban, betárolt egységben, komissiózott megrendelésben mérjük. Célunk olyan teljesítményértékelési rendszer kiépítése, üzemeltetése, mely folyamatos értékteremtésre sarkallja a dolgozókat. Akiknek az eredményessége az elismerésükben is tükröződik.

teljesítménymenedzsment

SZOLGÁLTATÁS FOLYAMATA

Audit

A momentin kiemelt figyelmet fordít a diverz vezetői kompetencia portfólió kialakítására operációs szinten, ezáltal valósult meg, az hogy folyamatmérnökök és adatbázis szakértők, elemzők, egyaránt helyet kaptak csapatunkban. Ez megfelelő alapot ad ahhoz, hogy egy már kialakult, vagy éppen még tervezés alatt álló raktári operációt, folyamat illetve technológia oldalról is véleményezni, auditálni tudjunk. Audit folyamatunk végeredménye egy “quick win” jellegű javaslatcsomag, melyet prezentáció formájában mutatunk be a vállalatvezetésnek. A szolgáltatáscsomag ezen eleme teljesen díjmentes, amennyiben a megvalósításba bevonásra kerül a momentin.

Folyamatfejlesztés

Az auditálás során feltárt veszteségek és erre adott javaslatcsomag a legtöbb esetben tartalmaz olyan összetett és átfogó fejlesztési igényt, amely túlmutat az audit végeredményénél megfogalmazott “quick win” jellegen. Ezen javaslatok kidolgozására külön projekteket fogalmazunk meg, amelyekbe igény esetén bevonjuk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatóit illetve az INNOLOG Solutions Kft. tanácsadóit.

Teljesítményértékelés, kultúraváltás

Teljesítmény menedzsment szolgáltatásunk alapelve, hogy Ön csak akkor fizessen a momentin által nyújtott szolgáltatásért, amennyiben általunk valódi értékteremtés történik. Mit értünk értékteremtés alatt? Értékkteremtő folyamatoknak tekintjük azon raktári/áruházi tevékenységeket amelyekért a vevő fizetni hajlandó. Ezek között tartjuk számon például az áruátvételt, betárolást, árukigyűjtést (komissiózás), csomagolást, leltározást. Ezen folyamatok az esetek többségében jól mérhetőek és felépíthető rájuk egy teljesítménybérezési rendszer. Tapasztalatunk alapján az operációs hatékonyság átlagosan 30%-kal is növekedhet.

Lebonyolítás

A momentin vállalja az előző pontban felsorolt tevékenységek (áruátvétel, betárolás, árukigyűjtés (komissiózás), csomagolás, leltározás) teljes körű lebonyolítását. Úgy kell elképezlni, mint egy önállóan működni képes, de mégis a raktárral/áruházzal együtt gondolkodó, együtt cselekvő “cég a cégben modell”-t. Ez úgy valósulhat meg, hogy akár műszakvezető szintig is át tudjuk venni a lebonyolítást, akár a teljes raktári operáció tekintetében, de részlegek önálló üzemeltetésére is vállalkozunk. A cél közös: hatékonyságnövelés minden eszközzel.