Tárgyi eszköz leltár

Azon eszközökről beszélünk, amelyek a munkánkat hosszabb távon támogatják, legyen szó egy asztalról, számítógépről, szerszámról, gépjárműről vagy bármi egyéb tárgyról melyek egyszerűsítik a mindennapi, vagy éppen nem mindennapi tevékenységünket. Tárgyi eszköz leltár alatt pedig éppen ezen termékek megszámlálását értjük.

Azonosítási-rendszer bevezetés

A tárgyi eszköz leltározás egyik alappillére a megfelelően kialakított, és alkalmazott azonosítási rendszer. Az ”Azonosítási-rendszer bevezetése” elnevezésű szolgáltatásunk igénybevételével olyan jól strukturált információs adatbázishoz juthatnak ügyfeleink, amely hosszú távon biztosítja a tárgyi eszközök mennyiségi felvételének gördülékeny lebonyolítását.

A vonalkód rendszer bevezetését minden esetben ügyfelünk speciális igényeire szabjuk. Igény esetén RFID technológia alkalmazását is biztosítani tudjuk.

Tárgyi eszköz leltározás

A tárgyi eszközök pontos nyilvántartása a cég életének egy fontos alapköve, mert ezen eszközök a vállalati értékteremtés támogatására hivatottak. Amennyiben ezen eszközök számossága felületesen van vezetve, úgy az sem számvitelileg, sem pedig az üzletfolytonosság szempontjából nem elfogadható.

Előfordulhat, hogy bizonyos dolgok a beszerzést követően átmenetileg be kellett valahová rakni, majd azok az időhomályába temetkezve nyilvántartás nélkül értéktelenedtek el folyamatosan úgy, hogy nem hoznak hasznot a vállalkozás számára. Szolgáltatásunk, vagyis a harmadik fél által végzett tárgyi eszköz leltározás fényt derít a régóta megbúvó eszközeikre is, melyek szükségtelen beruházásoktól védhetik meg a vállalatot.

A hatékony tárgyi eszköz leltározás egyik alapeleme, de nem kötelező feltétele az „Azonosítási rendszer bevezetése” az eszközök nyilvántartásába. Például egy vonalkód rendszer alkalmazása gyorsabbá teszi a mennyiségi felvétel operatív folyamatát, valamint a hibázás lehetőségét is minimálisra csökkenti (kvázi ellehetetlenné teszi).

A tárgyi eszközök gondos kezelésével elkerülhetünk felesleges beruházásokat, valamint lehetővé tesszük a tárgyi eszközök beszerzésének magasabb szintű pénzügyi tervezhetőségét is!