A leltározás egyszerű dolog, ha megfelelően felkészülünk rá, és következetesek vagyunk a lebonyolítás során is. Csakhogy a felkészülés egy összetett dolog, gondoljunk csak egy a valóságot is teljes mértékben fedő Leltárszabályzat elkészítésére. A leltár lebonyolítása nem szabadna, hogy improvizatív legyen ezért kell a leltári audit, de az is lehet, hogy a dokumentált folyamat szorul leltári folyamat fejlesztésre.

Leltárszabályzat készítés

Leltárszabályzat készítés

A leltározási szabályzat célja, hogy a leltározási kötelezettség egységes elvek alapján kerüljön végrehajtásra. A leltározás során biztosítani kell, hogy valamennyi vagyontárgy felvételre kerüljön, és ennek eredményeként a mérlegvalódiság érvényesüljön.

A leltározási szabályzat fő elme a leltári utasítás, melyet minden üzleti évben a vállalkozás vezetője ad ki, amely az összes, a leltározás során végrehajtandó feladatot, illetve az azokért felelős személyek nevét tartalmazza. A leltározási utasítást a leltározási munka megindítása előtt úgy kell kiadni, hogy a leltározás előkészítésére elegendő idő álljon rendelkezésre.

A leltárszabályzat készítés elnevezésű szolgáltatásunkat úgy bocsátjuk ügyfeleink rendelkezésére, hogy az a modern szervezés elméleti módszerek mellett az aktuális törvényi előírásoknak is megfeleljen.

Kapcsolat